+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: How to... ???

  1. #1
    Junior Member Guitar_Monkey is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    28

    How to... ???

    hello everyone,

    i have a few questions,

    1] can i load QL maps into GTKradiant? and if so, how?
    2] or can i extract the textures and such from a map?

    i have used this tutorial
    http://www.esreality.com/post/222132...-to-3d-format/

    but i my command prompt doesnt allow the quakelivedec thing...
    please help? i saw some nice textures in repent and a Quake logo in arcane citadel i would like to use in my map ''penance''

  2. #2
    Senior Member cityy is on a distinguished road
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Germany
    Posts
    220
    The tutorial you linked is entirely irrelevant for map making.

    You can decompile and open QL maps in GTKradiant, however you don't have to do that in order to use the textures used in those maps.
    If you got wolfcam and GTKradiant set up you already have access to all the textures via the textures menu in radiant - all you need to do is find the textures you are looking for among all the others which is a bit of a hassle sometimes.

  3. #3
    Junior Member Guitar_Monkey is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    28
    thx cityy,

    I'm currently trying to make a medieval map called Penance, and i thought some of the things seen in QL are awesome, though i can't seem to find all the textures and things.

    i had asked it once before, and this was the answer i got.

    I will need to ask some more questions, which i think might be usefull, not only for me but for every starting mapper.

  4. #4
    Senior Member cityy is on a distinguished road
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Germany
    Posts
    220
    Which textures are you looking for in particular?

  5. #5
    Junior Member Guitar_Monkey is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    28
    Arcane Citadel:
    the giant Quake logo

    The french iron gates

    Repent:

    basically everything :P
    torches

    i'm also making my own things in photoshop, if i have a transparent .PNG image, will it be a transparent texture? i mean, like in the iron gate that has fallen into the lava. (near the shotgun in FFA - Repent)

  6. #6
    Senior Member cityy is on a distinguished road
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Germany
    Posts
    220
    I will answer you in a bit, check this thread for now: http://www.quakelive.com/forum/showt...The-Shaderlist

  7. #7
    Junior Member Guitar_Monkey is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    28
    don't rush cityy ;-)
    i'm currently doing a lot of things for inspiration.
    i'm basically making a field full of prefabs now, and building in minecraft to take a brake from things but still be building.

    the shader thing you wrote yesterday, that's why i didnt read it.

    thanks man, you're amazing

  8. #8
    Senior Member cityy is on a distinguished road
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Germany
    Posts
    220
    Ok, next thread for you to read, a bit more this time: http://www.quakelive.com/forum/showt...der-The-Basics

  9. #9
    Junior Member Guitar_Monkey is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    28
    how's thigns going cityy?

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts