+ Reply to Thread
Page 1 of 10 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 93

Thread: Mouse sensitivity seems to randomly change in-game [merged thread]

  1. #1
    *MartianBuddy
    Guest

    Exclamation Mouse sensitivity seems to randomly change in-game [merged thread]

    Hello folks,

    Today at around 5:30am i played an instagibFFA match since it was the only server available (courtesy of the new tier system).

    And i immediatly noticed something was wrong with the reaction of my mouse. It felt like the mouse sensitivity was higher. Note that i do use accel and the reaction of the accel is realy off, i mean the mouse looks to move at max speed like if i was always doing fast moves, i can't make precise shots.

    I play with pitch/yaw 0.018 & 4.25 sensi & 0.1 accel and it feels like 5+sensi with no accel.

    This problems appeared without doing anything special, just log on & playing. OFC now i just can't play at all, aiming is just impossible.

    I tryed using CCLeaner to clean the system, i tested with another mouse, i tryed in_restart in_mouse -2/-1/0/1/2. I tested with other usb ports and it's the same problem. And i tested on my wife's computer and his account and it works with no problem at all.

    I have seen others threads with same subject http://www.quakelive.com/forum/showt...ty-speed-creep


    If tomorrow i can't fix it i'm gonna reformat computer change all the IP/route & account to test.

    ;_;

    Best Regards.
    Last edited by MartianBuddy; 02-18-2011 at 12:34 AM.

  2. #2
    Senior Member tucker is on a distinguished road tucker's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    663
    you mightve had a USB port die D:

  3. #3
    *MartianBuddy
    Guest
    ok i have some news,

    i tested with other usb ports and it's the same problem.

    i tested on my wife's computer and his account and it works with no problem at all.

    I'll update first post with this news.

  4. #4
    *MartianBuddy
    Guest
    Ok now,

    i tested uninstalling QL

    i tested uninstalling mouse driver

    The problem in my feeling is with quakelive and mouse accel in quakelive. Somehow accel broke. Everything was working perfectly since i play QL. But since this morning i have this major issu.

    the problem is still there, sensitivity is unconsistent, mouse feel lagy.

  5. #5
    *MartianBuddy
    Guest
    ok i enter a server and the sensitivity change again :/ accel feels off...

  6. #6
    *k1ller_
    Guest
    Essaye (si c'est possible) une restauration système sur un jour d'avant le problème.
    J'ai réglé ca une fois ainsi. Ça vient même des fois d'un account qui déconne.

    Donc j'ai même du faire une restauration système, et recrée un nouveau account, et ne plus jamais revenir a l'autre qui fichait le cirque.

  7. #7
    Senior Member Adderall will become famous soon enough Adderall's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    floori.d.a
    Posts
    3,453
    Quote Originally Posted by MartianBuddy View Post
    Ok now,

    i tested uninstalling QL

    i tested uninstalling mouse driver

    The problem in my feeling is with quakelive and mouse accel in quakelive. Somehow accel broke. Everything was working perfectly since i play QL. But since this morning i have this major issu.

    the problem is still there, sensitivity is unconsistent, mouse feel lagy.
    This is how I get accel to work for me
    clearcvar cl_mouseaccelstyle
    clearcvar cl_mouseacceloffset
    /writeconfig

    both commands come up as "" and accel never worked so great
    http://rog.asus.com/forum/member.php?38883-sectionate

    Amd 8350 - 4816.08 MHz on air
    Crosshair V
    Asus GTX660 DirectCU

    Quote Originally Posted by Undertaker12 View Post
    Thank you. You're video is ok... you need a better cfg than that, and you should try using electronic songs like my movie.

  8. #8
    *MartianBuddy
    Guest
    Quote Originally Posted by _adderall View Post
    This is how I get accel to work for me
    clearcvar cl_mouseaccelstyle
    clearcvar cl_mouseacceloffset
    /writeconfig

    both commands come up as "" and accel never worked so great
    ok i just tested it with 2 accounts and it doesn't fix it sir.
    Last edited by MartianBuddy; 02-19-2011 at 01:14 AM.

  9. #9
    Senior Member tucker is on a distinguished road tucker's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    663
    have you at all messed with in_mouse ?

    try messing with those to see if you can isolate the issue.

    -1 = Windows mouse input, 1 = Direct input, 2 = Raw input.

    If quake is goofin with your mouse, its most likely a cvar that you can control. However if windows or FF/chrome/ie is whats messin your mouse up, then changing from -1 to 2 would make quake take the raw input from the mouse, skipping the windows driver.

  10. #10
    Junior Member _aaron is on a distinguished road
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1
    they did something overnight to mouseaccel my sensitivity is totally screwed today and i played with it all night last night just fine. I'd like to hear some kind of explanation for this because things just don't magically change on their own. We can not be the only ones that have noticed this.
    Last edited by _aaron; 02-19-2011 at 02:38 PM.

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts